yoga in Drachten

Wekelijkse lessen

Ben je geïnteresseerd in yoga in Drachten? Bij Yoga met je Hart kan je terecht voor een zachte, vloeiende vorm van yoga. Sommige oefeningen zijn wat steviger, waarbij het gaat om fysieke en mentale beheersing. De lessen zijn een mix van hatha-, yin-, dru-, vini-, ademhalingstechnieken, yoga nidra en meditatie. In de wekelijkse lessen leer je series zoals de 5 Tibetanen, Zonnegroeten en de Krijgerserie.

Plaats: Studio Noord, De Klim 9.

Proefles €10,- Losse les €20,-

Van november tot april is er een lessenreeks op dinsdag om 18 uur en 20 uur. De lessen duren anderhalf uur.

16 lessen voor €240,-

De lessen delen met iemand anders mag.

Betalen in termijnen is mogelijk.

Data: 8, 15, 22, 29 november

6, 13 december

10, 17, 24, 31 januari

7, 28 februari

6, 13, 20, 27 maart

In de zomer doen we yoga buiten in de tuin! Wil je op de hoogte blijven, meld je aan voor de nieuwsbrief.

StoelYoga

StoelYoga

En wie niet zo snel is, is er StoelYoga in Drachten. Het is een kleine groep zodat er meer aandacht kan zijn voor individuele vragen. De les is minder intensief en we zorgen ervoor dat iedereen kan meedoen. Je leert dingen die je thuis kunt gebruiken.

Veel aandacht voor de gewrichten, de ademhaling omdat alleen met een goede ademhaling je kunt ontspannen, en we doen hersenoefeningen voor het evenwicht.

Yoga met je Hart is meer dan een wekelijkse les

HormoonYoga voor vrouwen

Workshops

Specifieke onderwerpen kun je volgen in workshops zoals DiabetesYoga, HormoonYoga, Yoga Nidra en Do-In (Oosterse beweging). Een workshop boeken kan leuk zijn als groepsuitje. Je kunt dan in een les een serie houdingen leren, zoals de 5 Tibetanen, Zonnegroeten of de Krijgerserie.

Verdieping in yoga

Verdieping

Yoga is meer dan oefeningen doen. Het werkt diep in op je mentale, emotionele en energetische lichaam. Maar bij Yoga met je Hart blijf je wel met beide benen op de grond. Sterker nog: aarden is de basis van elke les. Op de website kun je meer lezen over Verdieping van yoga. Dat gaat over onder andere de chakra’s, Oosterse filosofie, de kracht van bewust leven, mindful zijn en het waarom van de verschillende yogahoudingen.

priveles bij Yoga met je Hart

Privéles

Er is ook privéles en coaching en speciaal in Drachten kun je terecht voor Yin Medicine waar je in een privesessie kunt werken aan lichamelijke klachten. Massage en ‘manipulatie’ maken het gebied rond jouw klacht los, waarna een yinhouding ruimte maakt voor herstel. Vaak is na één sessie het grootste probleem al opgelost.

CD Yoga Nidra

Shop


Antje schreef Yogaboeken voor de rug en de spijsvertering en maakte cd’s over de rug, beter slapen en natuurgeluiden voor de achtergrond.

Uiteraard is alles ook als geluidsbestand te downloaden.

Er zijn ook instructievellen van yogaseries, zodat je ze gemakkelijk thuis kunt aanleren.

De basis van yoga in Drachten

yoga Drachten

Yoga met je Hart werkt preventief en de oefeningen en behandelingen hebben ook een genezende kracht. Zo zijn yogaoefeningen zeer bevorderlijk voor de balans van het autonome zenuwstelsel, wat van groot belang is voor onze gezondheid.

We doen vooral zachte en vloeiende yoga. Oefeningen en technieken om beter in balans te komen op een ontspannen wijze. Af en toe is het wat pittiger, zodat we ook kracht ontwikkelen. De specialiteit van Yoga met je Hart is de liggende ontspanning, omdat deze langer duurt dan gemiddeld. Hierdoor krijgt de energie die loskomt de ruimte om te stromen naar de plaatsen in je lijf waar het nodig is.  Je komt heel snel in een zeer diepe ontspanning waardoor je in korte tijd een paar uur slaap inhaalt.

Antje Fokkema in de boom

Balans is een belangrijke factor voor een gezond en gelukkig leven. Met yoga in Drachten maak je een goede start voor een gezond leven, waarin je vrolijker, fitter, en meer in contact met jezelf bent. Yoga met je Hart besteedt veel aandacht aan het energetische en mentale deel van yoga.

Mentale problemen en lichamelijke aandoeningen kunnen gezien worden als een vorm van onbalans. Wanneer je lichamelijk en geestelijk in balans bent zit je goed in je vel, voel je je vrij en ben je losser, letterlijk en figuurlijk.

Maar het gaat ook ook heel praktisch over hoe je beter kunt slapen, eenvoudig leven, ontspanning en gelukkiger zijn.

Maar… waar gaat het nu werkelijk om? Ontdek waarom yoga een middel is en geen doel.

Waarom is yoga in Drachten bij Yoga met je Hart zo aantrekkelijk?

Yoga in Drachten heeft ontzettend veel voordelen. Het verruimt de blik en maakt het makkelijker om de echte prioriteiten in het leven te herkennen. Daardoor sta je steviger in het leven, zonder dat je jouw beslissingen laat leiden door mensen en verplichtingen om je heen. Yoga in Drachten is de manier om meer rust te vinden, maar ook je rust te kunnen pakken op de momenten dat je het nodig hebt, ook al heb je het druk  Met de lessen en workshops krijg je de kennis die nodig is om te voelen of er iets in je lichaam aandacht vraagt, zodat je kunt ontspannen voordat het als het ware in je rug schiet.  En die kennis kan uiteraard altijd uitgebreid worden wanneer je besluit meer oefeningen, workshops of privélessen te boeken om te verdiepen op het gebied van yoga in Drachten.