seal yin yoga

Sterk en Soepel

Goede zorg voor je rug is belangrijk. Bij rugklachten is er vaak te veel spanning of juist te weinig. Want we tillen te zwaar en vergeten daarna te ontspannen. Óf we bewegen te weinig en verliezen het contact met de spieren. Gevolg: pijn in de rug, nog meer spanning en een onjuiste houding met nog meer pijn.

Het goede nieuws: er is wat aan te doen.
Je kunt leren de spieren te ontspannen en herkennen wanneer dat nodig is. En ook kun je leren de juiste spieren te versterken. Dat zijn voor de meesten van ons de “houdingsspieren” die het lichaam recht en stil kunnen houden.
Een vergeten soort.

serie 2 Yoga met je Hart

Elke les ontspannen we de rug, maken los en werken aan de houdingsspieren. Daardoor verminderen bij 95 % van de mensen de klachten. Deze oefeningen zijn eenvoudig te onthouden en werken beter als je ook thuis oefent.
Raadpleeg je arts of dit voor jou kan werken.

Bovendien is er een boek met oefeningen voor de rug. Daarin staan voor iedereen oefeningen: of het er nu net is ingeschoten of dat je je rug soepel wilt houden, of sterker wilt maken. Kortom, een volledig boek met heldere uitleg en duidelijke foto’s.

En de CD of audiobestand van serie 2 is speciaal gemaakt voor de rug.
Het boek vind je in de SHOP.

Op verzoek kan ik een workshop of korte cursus organiseren.