Over Yoga met je Hart

“De yogi ziet zichzelf in het hart van alle wezens, en alle wezens in zijn hart.”  (Bhagavad Gita∗)

logo Yoga met je HartYoga met je Hart is een zachte, vloeiende vorm van yoga, soms met muziek op de achtergrond. Het maakt energie los die je vervolgens met visualisatie naar plaatsen in je lichaam stuurt waar het nodig is. Soms is de yoga wat steviger en gaat het meer om fysieke en mentale beheersing.

Resultaat van Yoga met je Hart: je voelt je vrijer, fitter, losser, vrolijker.

In de yogalessen zoeken we het stille punt in onszelf; dat is het deel dat nooit verandert. Het stille punt wordt niet oud, boos, verdrietig, rijk of arm en gaat niet dood. Daarom is dit middelpunt is pure rust en vreugde en kan het ons de (spirituele) weg wijzen. We vinden het als we in een yogahouding zijn, en kunnen het uiteindelijk ook in het dagelijkse leven continu ervaren.

Yoga met je Hart werkt helend en kan trauma’s helpen oplossen. Hierdoor help je jezelf steviger en relaxter in het leven staan. Yoga met je Hart wil een samensmelting zijn van alles wat heilzaam is; wat je sterker maakt en beter in je vel en je dichter bij jezelf brengt.

Iedereen kan meedoen, want elke oefening is voor iedereen geschikt ( te maken). Dus jong, oud, man, vrouw, immobiel of hypermobiel, ieder heeft een eigen ervaring bij de yoga. en dat gaat prima samen in dezelfde groep. Yoga voor gevorderden bestaat dus niet.

Lees hier meer en wat cursisten vonden.

Lees hier hoe ik de wijsheid van de Gita zelf toepas.

∗De Bhagavad Gita kan een inspiratiebron zijn om vanuit te leven. Het lijkt een religieus geschrift, maar de Bhagavad Gita leert je vooral omgaan met emoties en de ware betekenis van emoties.