“De yogi ziet zichzelf in het hart van alle wezens, en alle wezens in zijn hart.”  (Bhagavad Gita∗)

Over yoga met je hart

Flavicon Yoga met je hart

Yoga met je Hart betekent bewegen met aandacht voor jezelf.

Wat kan jouw lijf? Waar zijn jouw grenzen en hoe kun je ze bewaken? Geduld beoefenen en acceptatie voor wat er (niet) is. De middenweg zoeken tussen trots en afwijzing.

We doen een mix van yogastijlen die een weldadige uitwerking hebben: hatha, yin, vini, dru, yoganidra, do-in, braingym en meditatie.

Iedereen kan meedoen, want elke oefening is voor iedereen geschikt (te maken). Dus jong, oud, man, vrouw, immobiel of hypermobiel, ieder heeft een eigen ervaring bij de yoga. Iedereen leert in een oefening iets over zichzelf en dat gaat prima samen in één groep. Yoga voor gevorderden bestaat dus niet. En zelfs na 1000 keer, kun je de houding doen alsof het voor het eerst is.

Vaak zijn de oefeningen vloeiend, soms blijf je langdurig in een houding en “daal je af” naar waar je lijf nooit eerder was. De eindontspanning is lang zodat je dieper ontspant en meer oplaadt.

Resultaat: je voelt je relaxed, fitter, helderder en weer met beide benen op de grond.

Over yoga met je hart

cc

Antje Fokkema

In de drukte van de dag verliezen we contact met het lichaam. Soms ‘botsen’ we en verwerken de botsing niet. Dan ontstaat er spanning. Als de spanning in je lijf blijft vastzitten ontstaat er een ” blokkade”. Je voelt pijn, stijfheid, onrust, irritatie of verdriet.
Yoga met je Hart keert dit proces weer om. De yoga bestaat uit bewegingen die de energie van het hart activeren. Op een zachte manier ruim je energieblokkades op. Je komt fysiek en emotioneel meer in balans. Hierdoor voel je je actiever, vrolijker, alerter, gezonder en liefdevoller.
YogametjeHart versterkt de spieren en daardoor wordt je houding meer ontspannen en stevig tegelijk. Hoe verloopt een yogales?

cc

Lees hier hoe ik de wijsheid van de Gita zelf toepas.

∗De Bhagavad Gita kan een inspiratiebron zijn om vanuit te leven. Het lijkt een religieus geschrift, maar de Bhagavad Gita leert je vooral omgaan met emoties en de ware betekenis van emoties.