Over Yoga met je Hart

“De yogi ziet zichzelf in het hart van alle wezens, en alle wezens in zijn hart.”  (Bhagavad Gita∗)

logo Yoga met je Hart

Yoga met je Hart brengt je dichter bij jezelf

Yoga met je Hart betekent bewegen met aandacht voor jezelf.

Wat kan jouw lijf? Waar zijn jouw grenzen en hoe kun je ze bewaken? Geduld beoefenen en acceptatie voor wat er (niet) is. De middenweg zoeken tussen trots en afwijzing.

We doen een mix van yogastijlen die een weldadige uitwerking hebben: hatha, yin, vini, dru, yoganidra, braingym en meditatie.

Iedereen kan meedoen: jong, oud, dik, dun, man, vrouw, lenig of stram, want iedereen leert in elke oefening iets over zichzelf.

En zelfs na 1000 keer, kun je de houding doen alsof het voor het eerst is.

Vaak zijn de oefeningen vloeiend, soms blijf je langdurig in een houding en “daal je af” naar waar je lijf nooit eerder was. De eindontspanning is lang zodat je dieper ontspant en meer oplaadt.

Resultaat: je voelt je relaxed, fitter, helderder en weer met beide benen op de grond.

In de yogalessen zoeken we het stille punt in onszelf; dat is het deel dat nooit verandert. Het stille punt wordt niet oud, boos, verdrietig, rijk of arm en gaat niet dood. Daarom is dit middelpunt is pure rust en vreugde en kan het ons de (spirituele) weg wijzen. We vinden het als we in een yogahouding zijn, en kunnen het uiteindelijk ook in het dagelijkse leven continu ervaren.

Yoga met je Hart werkt helend en kan trauma’s helpen oplossen. Hierdoor help je jezelf steviger en relaxter in het leven staan. Yoga met je Hart wil een samensmelting zijn van alles wat heilzaam is; wat je sterker maakt en beter in je vel en je dichter bij jezelf brengt.

Iedereen kan meedoen, want elke oefening is voor iedereen geschikt ( te maken). Dus jong, oud, man, vrouw, immobiel of hypermobiel, ieder heeft een eigen ervaring bij de yoga. en dat gaat prima samen in dezelfde groep. Yoga voor gevorderden bestaat dus niet.

Lees hier meer en wat cursisten vonden.

Lees hier hoe ik de wijsheid van de Gita zelf toepas.

∗De Bhagavad Gita kan een inspiratiebron zijn om vanuit te leven. Het lijkt een religieus geschrift, maar de Bhagavad Gita leert je vooral omgaan met emoties en de ware betekenis van emoties.