HormoonYoga voor vrouwen

vrouwenyoga

Cursus HormoonYoga voor Vrouwen

Leer de speciale serie oefeningen die je hormoonklieren stimuleren en je vrouwenklachten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

De cursus van 2 hele dagen is nu bij voorkeur als priveles of als duo te doen. Dat gaat sneller omdat je meer individuele aandacht krijgt.

Tussen de lessen oefen je elke dag de serie thuis. Dit moet je vervolgens blijven doen tot je optimaal resultaat hebt. Daarna zoek je een frequentie waarbij de resultaten goed blijven. Deze serie is best inspannend en vraagt veel discipline. Ervaring met yoga is niet nodig! Wil je het leren?

HormoonYoga is de oplossing voor typische “vrouwenklachten”

Dat zijn klachten die ontstaan door een onbalans of verstoring in de hormoonhuishouding.
HormoonYoga lijkt niet erg op yoga want het doel is enkel en alleen de hormoonklieren te stimuleren.
Het is een serie oefeningen met (yoga)houdingen, ademhaling, energietransport en visualisatie.

Elke oefening stimuleert de hormoonklieren.
Daardoor produceren ze meer hormonen en alle hormoonklieren werken weer beter samen. Ze komen weer in balans zeggen we dan. Je werkt met de eierstokken, schildklier, hypofyse en in iets mindere mate met de bijnieren.

Wie elke dag de serie doet (duurt een half uur), kan in 3 maanden haar hormoonspiegel met gemiddeld 245% hebben verhoogd.

Voor vrouwen die onbalans ervaren

Dat zijn alle vrouwen vanaf 36 jaar omdat dan ongeveer de overgang wordt ingezet.
En ook vrouwen met PMS, onregemlatige menstruatie en verlaagde vruchtbaarheid kunnen baat hebben bij HormoonYoga.


HormoonYoga bij Diabetes Type 2

Alle vrouwen worden fitter, sterker en actiever.

Jongeren en tieners: onregelmatige menstruatie lost op, evenals overmatig bloeden. Ook PMS en hoofdpijn kunnen verminderen. Een beginnend myoom kan verdwijnen.

Onvruchtbaarheid: de hormonen komen beter in balans, het hormoonniveau kan 245% hoger worden (volgens onderzoek van Dinah Rodrigues) en vruchtbaarheid komt meestal terug. Omdat de natuurlijke hormoonbalans herstelt, kan de vrucht beter nestelen en is kans op een gezonde zwangerschap groter dan bij kunstmatige hormoonbehandelingen.

Vervroegde menopauze: de menstruatie kan terug komen, totdat de eitjes op zijn. Daarmee wordt de menopauze uitgesteld en de kans op klachten en ziekten verminderd.

HormoonYoga voor vrouwen

Menopauze: met een maand oefenen kunnen de typische overgangsklachten met 50% zijn verminderd. Na 3 maanden zijn er nauwelijks klachten meer. Het hormoonniveau is veel hoger geworden. Daardoor is er minder kans op osteoporose en ook de cholesterolspiegel blijft lager, zodat de kans op hartklachten kleiner is.

Na de menopauze: je blijft fit, actief en vitaal. Osteoporose krijgt geen kans, mits je ook een beetje sport. Elke dag een half uur lopen, en altijd met de trap in plaats van de lift te nemen is voldoende. Zwemmen of andere sporten zijn ook goed.
De slijmvliezen blijven in tact waardoor het immuunsysteem in de vagina en baarmoeder goed blijft werken. Bovendien verhoog je het libido met deze oefeningen.

HormoonYoga Antje Fokkema

Voor wie niet

Omdat de hormoonspiegel wordt verhoogd, is deze yoga niet geschikt voor vrouwen met hormoongerelateerde borstkanker. Ook niet voor zwangeren. Wie een groot en/of actief myoom heeft, of endometriose, raadpleegd eerst een arts.

HormoonYoga voor vrouwen bij Antje Fokkema

Hormoonoga diabetes type 2

Symptomen van hormoonverstoring

HormoonYoga doe je om klachten te verminderen. Het werkt van binnenuit; je brengt zelf je eigen hormoonsysteem beter in balans en daarom blijf je gezonder en fit.
Dat kan onderstaande effecten geven en je hebt geen pillen of speciale voeding nodig.

In het kort:
minder menstruatiepijn
minder PMS
minder hoofdpijn
vleesboom kan verdwijnen
meer vruchtbaar
natuurlijke zwangerschap
menopauze op het juiste moment
mooier haar
mooiere nagels
mooiere huid
meer vaginaal vocht
hoger libido
sterker immuunsysteem
gemakkelijk op je juiste gewicht (natuurlijk afslanken)
minder opvliegers
minder vergeetachtig
minder depressie
minder prikkelbaar
beter slapen
minder kans op osteoporose
minder kans op verhoogd cholesterol
minder kans op hart- en vaatziekten
fitter, ook na de menopauze
minder jetlag (voor op wie dat van toepassing is).

HormoonYoga Antje Fokkema

Maar: dan moet je elke dag de serie doen en dat ook blijven doen. Minder oefenen geeft minder resultaat. En stoppen met oefenen doet het resultaat teniet.
De serie is krachtig, pittig en een beetje uitdagend. Daarom zul je ook fitter worden, leniger en vrolijker.
Behalve dat de vrouwelijke hormoonklieren worden getraind en gemasseerd, werk je ook aan de bijnieren, schildklier en de hypofyse. Daarom is het een serie voor de complete vrouw.
HormoonYoga werkt net zoals sporten. Als je sport, train je je hartspier. Die wordt sterker en efficienter en werkt dus na verloop van tijd veel beter. Met een sterker hart kun je beter sprinten, langer volhouden, sneller herstellen en je rusthartslag is lager.
Zo traint hormoonyoga de hormoonklieren. Ze gaan meer hormoon produceren omdat ze daartoe worden gestimuleerd en bovendien komen ze beter met elkaar in balans.

Wat cursisten lieten weten

“Deze serie werkt bij mij als een tierelier. Hoewel ik al 30 jaar yoga doe, hebben oefeningen nog nooit zo’n groot effect gehad. En de concentratie-oefeningen geven een steviger gevoel in mijn lijf. Ik oefen om de dag, maar dat voelt als net iets te weinig”.

“Ik heb er erg veel aan en het helpt me ook door de ongesteldheid heen”.

“Ik kan dingen gemakkelijker oppakken. Ga nu zelfs een opleiding doen!”

“Gisteren had ik geen tijd voor de hormoonyoga, maar er ontbrak wel iets in mijn dagafloop”.

“Ik ben nog steeds erg blij met de CD, hoewel ik momenteel sneller ga en jou af en toe doordruk naar het volgende nummer, helpt het me goed”.

“De oefeningen zijn een soort rustpunt geworden, een soort meditatie”.

“Toen ik na de griep weer begon, waren de symptomen eerst erger, maar dat werd snel beter”.

“Ben erg blij dat je me op dit spoor heb gezet”.

“De visualisatie-oefeningen vind ik heel prettig, daardoor blijf ik goed in m’n lijf”.

“De buikpijn in de 2e helft van de menstruatie is over, terwijl ik dat altijd had”.

“De cyclus wordt weer langer en regelmatiger”.

“Het lijkt of er in mijn hoofd een mist is opgetrokken”.

“Door omstandigheden een week niet kunnen oefenen. Toen voelde ik minder energie en bepaalde onrustgevoelens kwamen ook weer terug.”

“Ik ben gemotiveerd want het doet me goed en bestaande klachtjes nemen af. En nu maar hopen dat ik hiermee ook de eventuele toekomstige overgangsklachten het hoofd kan bieden.”

Er is ook hormoonyoga voor diabetici.

HormoonYoga is ontwikkeld door Dinah Rodrigues.


Er is ook hormoonyoga voor mannen.

HormoonYoga voor vrouwen Antje Fokkema Yoga met je Hart