Chakra's

Onderdeel van ons lichaam

Chakra’s horen bij ons lichaam zoals bloedbanen, zenuwbanen, lymfestromen en energiebanen, de meridianen.
Die energiebanen komen samen in de chakra’s en ontstaan ook daarvanuit.
Het betekent wiel en je kunt het zien als een draaiende energiekolk. Die energiewielen, 7 chakra’s voorzien het hele lichaam van energie en zijn ook onze verbinding met de aarde en de kosmos.

Werken ze met elkaar samen. We zeggen dan dat de energie goed stroomt. Ze werken op elk niveau van ons wezen: lichaam, psyche en spiritualiteit. Dus als je je bewust wordt van de chakra’s leer je meer over jezelf, je eigen krachten en zwakheden.
Meer praktisch kun je het ook vergelijken met een stopcontact; je ziet de energie niet, maar je kunt het er wel uit laten stromen en gebruiken. Het verschil is dat je je eigen chakra-energie ook weer moet aanvullen. Het goede nieuws: dat leer je in de yogales.

Chakra’s in de les

We doen oefeningen om de energie van steeds een bepaald chakra beter te laten stromen en om ons dat bewust te worden. Daarbij helpen lichamelijke gewaarwordingen de signalen van de psyche te verduidelijken.
Veel van de informatie komt uit het prachtige boekje: Chakra’s, bewustwording in het dagelijks leven van Mieke de Bock en Miriam Wapenaar. Wat dit duo allemaal schreef zie je hier. Daarnaast heb ik diverse boeken van Anodea Judith gebruikt: chakra werkboek, reis door de chakra’s en handboek chakrapsychologie.

eerste chakra
tweede chakra
derde chakra
vierde chakra
vijfde chakra
zesde chakra

zevende chakra

Goede info: www.stamcel.org