StoelYoga in Sûnenz in Drachten

Sinds januari 2020 zijn de lessen YogaPlus in Sûnenz, Burgemeester Wuiteweg 140B. We noemen het nu StoelYoga.

De stoelyoga les duurt een uur en kost €8,- als je de hele serie meedoet en €10,- voor een losse les. Een proefles is gratis.

We doen yoga met behulp van een stoel: zittend, ernaast staand met of zonder steun van de stoel en ook de ontspanningsoefening is op de stoel. Maar wie wil mag dan ook op een matje gaan liggen.

In deze les is plaats voor individuele vragen en behoeften. Bovendien werken we veel met hersenoefeningen. Dat helpt bij het evenwicht en balans en maakt dat we meer hersencapaciteit krijgen.

Verder zijn er veel zelfmassages. Onze vingers, handen, hoofd en voeten vragen erom meer aangeraakt te worden. Daardoor is de doorbloeding beter. Als bijvoorbeeld er een probleem in de gewrichten van de handen is, dan brengt de beter doorbloeding hulpstoffen naar de gewrichten zodat ze makkelijker helen. Bovendien kun je met bijvoorbeeld klopbewegingen de energie in het lichaam beter laten stromen. En na een gezichtsmassage voel je je direct 10 jaar jonger!

Antje Fokkema
Antje Fokkema

We besteden veel aandacht aan de ademhaling. Wist je dat de buik bij de inademing boller mag worden? Als jouw buik dat niet doet is het een hele klus om het af te leren. Daar nemen we de tijd voor. Een goede buikademhaling geeft direct ontspanning. Probeer maar liggen op de rug: uitademend wordt de buik platter, inademend boller. Het is een geweldig hulpmiddel om in slaap te komen. En om te oefenen als je toch wakker ligt.

Aan het eind van de les is een ontspanningsoefening. Hoe fijn is het om dat in het dagelijks leven ook toe te kunnen passen. Heb je een momentje niets te doen, of is het spannend, dan ken je mogelijkheden om rust in je lichaam en geest te brengen.

Meer info: telefoon 06-40224083 of kijk hier.

Antje Fokkema www.yogametjehart.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.