Antje Fokkema

Do-In en Yin Yoga

Do-In is een aanvulling op shiatsu en acupunctuur. Het is wat je zelf kunt doen als preventie of als ondersteuning van een behandeling. Do-In is in elk seizoen en de overgangen van de seizoenen verschillend. YinYoga legt een verbinding tussen Oosterse geneeskunst en yoga. Een super combinatie voor een workshop dus.

Stel je voor, een hele middag fijne oefeningen met informatie over gezondheid en wat je zelf kunt doen. Energie in beweging brengen en je verbinden met de anderen met Do-In, en dan afdalen in een Yinhouding en diep in jezelf naar binnen kijken. En natuurlijk een heerlijke diepe ontspanning aan het eind.

Iedereen kan meedoen want elke houding is aan te passen aan de (on)mogelijkheden van jouw lichaam.
Graag bij aanmelding vermelden of die er zijn.
Bij de Do-In passen oefeningen waarbij je elkaar ondersteunt. Yin doe je helemaal zelf.

winter Do-In workshop

Bijvoorbeeld de WinterWorkshop

Perfect om het oude jaar af te sluiten en energie op te doen voor het nieuwe. Winter een tijd om tot inkeer te komen.
De natuur is in diepe rust en veel dieren houden winterslaap.
Ook wij moeten nu onze energie sparen door meer te rusten, naar binnen te keren en onszelf goed te voeden met rustige oefeningen en verwarmend wintervoedsel. Je ontvangt informatie over voeding, kleding en gedrag in de winter.
We doen Do-In oefeningen om de energie naar binnen te keren enYinYoga versterkt die rust. Yin geeft jede tijd echt naar binnen te kijken en de verandering in je energie “live” mee te maken.

Winter is de tijd van de nier- en blaasenergie; het water.
Stille wateren hebben diepe gronden zeggen ze.
In deze workshop kun je contact maken met jouw diepste gevoelens. Want in het water “woont” de rust, maar ook wat jou beweegt. In de rust van de winter ontstaan nieuwe ideeën. Hoe mooi is het als die vanuit je diepste verlangens komen. In de rust van de winter wordt energie verzameld om straks in de lente jouw ideeën tot uitvoer te kunnen brengen.